Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Actualitat

L'actualitat de gencat, quan i on vulgueu
Envia per correu
Inici > Actualitat
Dimecres, 4 de novembre de 2009 - 18:39h

Nous trens per a la línia Barcelona-Vallès d'FGCEls primers trens es posaran en servei el darrer semestre de 2013

El Consell d'Administració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha aprovat la compra de 24 nous trens (sèrie 113) per a la línia Barcelona Vallès. Els primers trens d'aquesta nova sèrie es posaran en servei el darrer semestre del 2013.

La línia Barcelona - Vallès disposa actualment d'un total de 42 trens. No obstant això, la nova estació de Vullpalleres, el perllongament dels ramals de Terrassa i Sabadell i la nova cua de maniobres a Plaça Catalunya suposaran un increment del servei que fa necessària l'adquisició de nous combois. Segons el Pla de transport de viatgers de Catalunya (PTVC), la demanda podria arribar a créixer més d'un 30% en els propers deu anys.

FGC ha adjudicat aquesta compra a un consorci format per les empreses ALSTOM-CAF per un import de 155 MEUR. Un dels aspectes importants de la valoració tècnica ha estat la inclusió dels projectes d'R+D+I en les ofertes presentades.

Trens més moderns i confortables
 
Els nous trens de la sèrie UT 113 són més moderns i confortables. Estan construïts amb alumini i l'interior és diàfan i continu amb gran amplitud de pas entre cotxes. La distribució dels seients és similar a la dels trens actuals, amb una capacitat de transport de 800 persones entre assegudes i dempeus.Comparteix: Enllaç a Facebook Enllaç a Delicious Enllaç a Technorati Enllaç a Yahoo Enllaç a Latafanera Enllaç a Meneame
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya