Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Actualitat

L'actualitat de gencat, quan i on vulgueu
Envia per correu
Inici > Actualitat
Dijous, 28 de maig de 2009 - 18:01h

Un web per deixar de fumar


Web per deixar de fumar
Web per deixar de fumar

El 31 de maig se celebra el Dia Mundial sense Tabac 2009

L'ICS-Hospital de Bellvitge, en col·laboració amb el Departament de Salut, ha posat en marxa el web www.tabaquisme.cat, el primer web 2.0 a Catalunya d'ajuda per deixar de fumar. La creació d'aquest web coincideix amb la celebració el 31 de maig del Dia Mundial sense Tabac 2009 sota el lema "Mostra la veritat. Els advertiments sanitaris en fotos salven vides", en relació amb la incorporació de pictogrames als paquets de tabac.

D'altra banda, l'activitat assistencial relacionada amb l'ajuda per deixar de fumar s'ha incrementat lleugerament. Durant l'any 2008 van deixar de fumar 47.261 persones amb l'ajuda dels serveis d'atenció primària i cada any moren 400 persones menys per causes atribuïbles al consum de tabac a Catalunya. Les dades de venda de tabac també mostren que el consum de cigarretes per càpita disminueix des del 2006
 
Per la seva part, el Departament de Salut realitza unes 11.000 inspeccions anuals a diversos establiments, el 14% de les quals han generat diversos expedients per incorreccions.

 


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya