Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Actualitat

L'actualitat de gencat, quan i on vulgueu
Envia per correu
Inici > Actualitat
Divendres, 4 de desembre de 2009 - 12:00h

Targeta acreditativa de la discapacitat


<span></span>

Més de 400.000 persones poden disposar d'aquesta targeta, que evita sol·licitar constantment certificats de grau de discapacitat

El Departament d'Acció Social i Ciutadania ha posat en marxa la nova targeta acreditativa de la discapacitat que podran sol·licitar més de 400.000 persones d'arreu de Catalunya. 

Amb la targeta, les persones amb una discapacitat legalment reconeguda podran acreditar de forma àgil i pràctica la seva discapacitat. D'aquesta manera s'evitarà que hagin de sol·licitar constantment certificats per acreditar el seu grau de discapacitat. Paral·lelament, a partir de l'1 d'abril de 2010 els titulars de la targeta podran beneficiar-se de beneficis i avantatges en l'àmbit de la cultura, la mobilitat, l'esport, l'oci i el lleure.

Poden demanar la targeta acreditativa totes les persones residents a Catalunya que tinguin reconegut un gran de discapacitat igual o superior al 33%. Actualment, 424.086 persones tenen el certificat de discapacitat a Catalunya.

Cal recordar que la targeta no substitueix el certificat de grau de discapacitat en format paper. El certificat és el document que acredita oficialment que una persona és discapacitada, és a dir, que té un grau de discapacitat igual o superior al 33%. Per obtenir la targeta, l'usuari ha d'haver obtingut prèviament el certificat.

<SPAN></SPAN> Informació, documentació i tràmitComparteix: Enllaç a Facebook Enllaç a Delicious Enllaç a Technorati Enllaç a Yahoo Enllaç a Latafanera Enllaç a Meneame
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya