Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Actualitat

L'actualitat de gencat, quan i on vulgueu
Inici > Actualitat
Dimecres, 4 d'abril de 2012 - 18:29h

Tapís de la Creació


Tapís de la Creació
Tapís de la Creació

El Tapís de la Creació torna a la Catedral de Girona després de ser tractat al Centre de Restauració de Béns Mobles del Departament de Cultura

El Tapís de la Creació retorna a la Catedral de Girona després de la seva restauració al Centre de Restauració de Béns Mobles (CRBMC) del Departament de Cultura. El tapís es presentarà en un nou bastidor metàl·lic i en una sala condicionada especialment per mantenir la seva estabilitat.

La intervenció, complexa a nivell de conservació i duta a terme des de novembre de 2011, ha eliminat els elements que li eren nocius i ha alleujat les tensions que causaven les restauracions prèvies de l'obra.
La restauració ha deixat al descobert els colors originals i ha documentat inscripcions que s'havien descolorit i desgastat, així com 265 pedaços de 12 tipologies diferents i d'èpoques diverses.

També ha ajudat a conèixer una part de la història de la peça fins ara desconeguda, i ha servit per saber quines són les parts originals i quines es van afegir amb posterioritat. Per exemple, s'ha descobert una inscripció gràcies a la qual ha estat possible confirmar que el personatge que fins avui es pensava que era Abel és en realitat la constel·lació d'Hèrcules.

Aquest projecte s'ha pogut dur a terme gràcies a l'aportació de l'Obra Social "la Caixa", que ha finançat els 136.000 euros dels treballs de restauració i el condicionament de la sala on s'exposa.

<SPAN></SPAN> Patrimoni: el Tapís de la Creació té dues caresComparteix: Enllaç a Facebook Enllaç a Twitter Enllaç a Delicious Enllaç a Technorati Enllaç a Yahoo Enllaç a Latafanera Enllaç a Meneame
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya