Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Actualitat

L'actualitat de gencat, quan i on vulgueu
Inici > Actualitat
Dijous, 5 d'abril de 2012 - 09:15h

Dia Mundial de l'Activitat Física


Cartell del Dia Mundial de l'Esport 2012
Cartell del Dia Mundial de l'Esport 2012

L'activitat central serà la caminada popular per la ciutat de Girona el 19 d'abril

Per tercer any consecutiu, la Generalitat participa en el Dia Mundial de l'Activitat Física (DMAF), que se celebra 6 d'abril i pretén sensibilitzar la població de la importància de dur una vida físicament activa a qualsevol edat. Les activitats s'organitzen del 6 al 22 d'abril.

Dirigida tant a infants i adolescents, com a adults i a gent gran, la iniciativa de caràcter mundial vol fomentar que la ciutadania es mogui amb el missatge "Acumula 30 minuts d'activitat física cada dia", seguint les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), amb el sublema "Junts per una vida activa i feliç" per tal d'enviar el missatge que l'esport resulta un recurs de fàcil aplicació, sostenible i econòmic i que fa millorar la salut dels ciutadans.

L'activitat central de la celebració d'enguany serà el dijous 19 d'abril amb una caminada popular que se celebrarà a la ciutat de Girona impulsada per la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona (UdG). Es tracta d'una caminada saludable que sortirà des de diversos punts de la ciutat (Plaça Catalunya, Barri Vell, Montilivi, Emili Grahit i Parc Científic i Tecnològic de la UdG) a les 13.30h i que conclourà al Parc del Migdia mitja hora més tard. A continuació, hi haurà una sessió dirigida d'estiraments i el lliurament d'un pícnic saludable.

En l'edició del 2011, la celebració del Dia Mundial va registrar un rècord de participació a Catalunya amb la mobilització de 66.356 persones i 493 entitats, superant les 36.890 persones i 175 entitats que hi van prendre part el 2010. Aquest any, diversos municipis i entitats també han planificat activitats, seguint les recomanacions que es donen a través el web www.diamundialactivitatfisica.cat, i que inclouen caminades guiades, jocs diversos, activitats aquàtiques, sessions d'aeròbic, balls, etc.

A Catalunya, més de 3.300 persones moren cada any a causa del sedentarisme. Actualment el 40% de la població catalana és totalment sedentària o mínimament activa. Dades de la darrera enquesta de Salut (2010) mostren que el sedentarisme en la població de 65 a 74 anys ha baixat un 35% (d'un 30,4% el 2006 a un 19,8% el 2010). La inactivitat física és un dels 10 factors de risc que contribueixen a l'aparició de malalties cròniques que, d'altra banda, són la principal causa de mortalitat als països desenvolupats.Comparteix: Enllaç a Facebook Enllaç a Twitter Enllaç a Delicious Enllaç a Technorati Enllaç a Yahoo Enllaç a Latafanera Enllaç a Meneame
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya