Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Actualitat

L'actualitat de gencat, quan i on vulgueu
Inici > Actualitat
Divendres, 13 d'abril de 2012 - 11:58h

Dades de població estacionalConsulta de dades de població estacional trimestrals dels municipis de més de 5.000 habitants i les capitals comarcals

Les Estimacions de població estacional, que ofereix l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), mesuren les càrregues de població que suporta cada municipi. La població ETCA (població equivalent en temps complet anual) mesura la població present als municipis en mitjana anual, i es calcula partint de la població empadronada a cada municipi, a la qual s'afegeix la població estacional. Aquesta població estacional és el saldo o diferència entre les entrades de persones que resideixen a altres municipis i les sortides de població resident al municipi, ja sigui per treballar, per estudiar, per segones residències o per vacances. En tots dos casos, cada persona només es compta segons el nombre de dies que està present a cada municipi.

Dels 219 municipis de què s'ofereixen resultats l'any 2010, n'hi ha 99 que tenen una població ETCA superior a la població empadronada. Entre aquests destaca Santa Susanna, perquè és el que té una major proporció de població ETCA, un 160% superior a la població empadronada al municipi. El segueixen Pals, Salou, Tossa de Mar i Creixell, amb increments sobre la població resident que oscil·len entre el 92% i el 81%.

Entre els 120 municipis on la població estacional és negativa i, per tant, la població ETCA és inferior a l'empadronada, destaquen Vilafant, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí, perquè són els municipis amb proporcions de població ETCA més baixes, que representen el 84%, 86% i 87%, respectivament, de la població empadronada.

<SPAN></SPAN> Accés a les Estimacions de població estacional. 2002-2010


Més informació

Nota de premsa

Comparteix: Enllaç a Facebook Enllaç a Twitter Enllaç a Delicious Enllaç a Technorati Enllaç a Yahoo Enllaç a Latafanera Enllaç a Meneame
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya