Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Actualitat

L'actualitat de gencat, quan i on vulgueu
Inici > Actualitat
Dijous, 28 de juny de 2012 - 18:17h

Regular els habitatges d'ús turísticLa Generalitat de Catalunya inicia una campanya per regularitzar, categoritzar i promocionar els apartaments turístics i els habitatges d'ús turístic

La Direcció General de Turisme del Departament d'Empresa i Ocupació ha iniciat els tràmits per identificar i regularitzar la situació administrativa dels habitatges d'ús turístic així com dels establiments d'apartaments turístics a Catalunya.  A partir d'aquest procés, seguirà una fase de categorització dels establiments i habitatges i una campanya de promoció.

Els establiments d'apartaments turístics són aquells que formen part d'un únic edifici o conjunt d'edificis destinats íntegrament a l'activitat d'allotjament turístic i dotats obligatòriament de serveis.
Els habitatges d'ús turístic són aquells que es lloguen amb finalitats turístiques però que formen part d'un edifici amb habitatges particulars.

Amb la nova Llei de Turisme, els propietaris d'establiments i habitatges han d'informar l'ajuntament per tal d'habilitar l'activitat d'habitatge d'ús turístic. Els ajuntaments donen d'alta l'activitat i comuniquen les dades de l'habitatge a la Direcció General de Turisme per a la corresponent inscripció al Registre de Turisme de Catalunya.

D'altra banda, la Generalitat de Catalunya ha iniciat una campanya de control de l'oferta d'habitatges d'ús turístic, a través de la seva comercialització en canals online per identificar l'activitat il.legal.

La comunicació d'inici de l'activitat ha de contenir les dades següents:

  • Dades de l'habitatge i la seva capacitat màxima

  • Dades del propietari o propietària

  • Número de telèfon per atendre comunicacions relatives a l'activitat d'habitatge d'ús turístic

  • Identificació de l'empresa d'assistència i manteniment de l'habitatge

  • Declaració responsable conforme l'habitatge disposa de cèdula d'habitabilitat.

  • En el supòsit que hagi estat encomanada la gestió de l'habitatge, el document de comunicació prèvia contindrà a més de l'anterior, les dades de la persona gestora i que disposa de títol suficient del propietari per la gestió de l'habitatge.   

Decret de regulació dels establiments d'allotjament turístic


Més informació

Nota de premsa

Comparteix: Enllaç a Facebook Enllaç a Twitter Enllaç a Delicious Enllaç a Technorati Enllaç a Yahoo Enllaç a Latafanera Enllaç a Meneame
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya