Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Actualitat

L'actualitat de gencat, quan i on vulgueu
Inici > Actualitat
Dilluns, 4 de març de 2013 - 12:11h

Programa Serra HúnterS'obre la convocatòria internacional per contractar personal acadèmic a les universitats catalanes

El Programa Serra Húnter preveu incorporar fins al 2020 a les universitats públiques catalanes més de 500 nous professors seleccionats amb criteris d'excel·lència internacional. En aquesta primera edició de la convocatòria, que s'obre avui, s'ofereixen 75 places. El termini per presentar les candidatures finalitza el 30 d'abril.

Per poder optar als contractes cal estar en possessió del títol de doctor i tenir una trajectòria acadèmica contrastada, especialment amb experiència internacional a nivell doctoral o postdoctoral. La convocatòria pot quedar deserta si no hi ha candidats que assoleixin el nivell exigit.

Els aspirants que s'incorporin seran preferentment a nivell de professorat agregat tot i que excepcionalment, de forma justificada i singular, es podran oferir contractes de professor catedràtic, lector i visitant. Els candidats guanyadors seran avaluats després d'un període inicial de tres anys, i posteriorment cada sis anys.

Per donar a conèixer el programa, s'ha posat en marxa un web que informa del sistema universitari català amb detall i del Programa Serra Húnter, així com de les gestions per presentar les candidatures.

<SPAN></SPAN> Accés al nou web del programa

El Programa Serra Húnter
El Programa permet avançar en una estructura docent més flexible i internacionalitzada i superar la rigidesa imposada pel model funcionarial. Per tal d'avançar en aquesta direcció, les universitats públiques catalanes i la Secretaria d'Universitats i Recerca han arribat a un acord perquè els membres dels comitès de selecció tinguin una reconeguda projecció acadèmica, de tal forma que es garanteixi la seva idoneïtat i imparcialitat.

El programa és possible pel nombre significatiu de jubilacions previstes en els propers 10 anys i preveu reforçar les figures de professorat permanent amb figures addicionals de suport a la docència i la recerca en la línia del que es fa a les universitats pioneres a nivell internacional.

El Programa Serra Húnter està finançat pel Govern de la Generalitat i el conjunt de les set universitats públiques catalanes: Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat de Lleida (UdL), Universitat de Girona (UdG) i Universitat Rovira i Virgili (URV).Comparteix: Enllaç a Facebook Enllaç a Twitter Enllaç a Delicious Enllaç a Technorati Enllaç a Yahoo Enllaç a Latafanera Enllaç a Meneame
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya