Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Actualitat

L'actualitat de gencat, quan i on vulgueu
Inici > Actualitat
Dimecres, 9 de gener de 2013 - 13:08h

Acreditació del nivell d'anglèsLes universitats catalanes creen el certificat CLUC, pioner i optatiu per acreditar el nivell d'anglès B1, B2.1 i B2

El Govern de la Generalitat i les 12 universitats catalanes, a través del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), ofereixen aquest any el nou Certificat de Llengües de les Universitats Catalanes (CLUC), inèdit a l'Estat espanyol, que acredita el nivell d'anglès B1, B2.1 i B2 d'acord amb el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües i té el reconeixement del CIC. El poden obtenir tant el públic universitari com professionals externs que necessitin certificar el seu nivell d'anglès. Aquest certificat optatiu reconeix un determinat nivell d'anglès que serà vàlid a qualsevol universitat que formi part de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).

A Europa, Catalunya esdevé pionera juntament amb Alemanya, on UniCert acredita els certificats que emeten les universitats alemanyes que s'hi adhereixen.

L'examen, que és multinivell, avalua i certifica el nivell de les quatre destreses lingüístiques (expressió oral i escrita, comprensió oral i escrita), així com l'ús de la llengua. Així, doncs, el candidat fa un únic examen d'anglès que li permet acreditar un nivell entre B1 i B2: si té un nivell inferior a B1 no se li emet cap certificat i si, en canvi, té un nivell superior al B2, se li acredita només el B2.

Primera convocatòria
La primera convocatòria de l'examen CLUC d'anglès serà al febrer del 2013 i el període de matrícula és del 7 al 18 de gener del 2013. La matrícula es realitza a cadascuna de les universitats implicades.

Les proves d'expressió escrita i de comprensió escrita es fan a totes les universitats el mateix dia i hora, el 15 de febrer a les 10 h, i les proves d'expressió oral, comprensió oral i ús de la llengua es realitzen entre els dies 14 i 22 de febrer; consulteu el calendari a la universitat on us vulgueu examinar.

L'examen té un cost de matrícula de 75 € per a l'alumnat i el personal de les universitats de Catalunya, i de 150 euros per a les persones que no pertanyen a la comunitat universitària.Comparteix: Enllaç a Facebook Enllaç a Twitter Enllaç a Delicious Enllaç a Technorati Enllaç a Yahoo Enllaç a Latafanera Enllaç a Meneame
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya