Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Actualitat

L'actualitat de gencat, quan i on vulgueu
Inici > Actualitat
Dimecres, 6 de març de 2013 - 16:59h

Les dones en la vida política municipalLes dones electes de tot el territori podran reforçar la seva capacitat directiva a través d'una formació especialitzada

L'Institut Català de les Dones i la Diputació de Barcelona han presentat un programa de formació especialitzada adreçat a les dones electes del món local de tot el territori de Catalunya.

La formació s'imparteix a través de l'Institut de Formació Política per a Dones de la Diputació de Barcelona. La incorporació de l'Institut Català de les Dones a aquest programa fa que dones electes de municipis de la resta de demarcacions puguin accedir a aquests cursos.

Participació de les dones a la política local

En els darrers 30 anys de democràcia la participació de les dones a la política ha augmentat considerablement. Tot i així, a Catalunya, les dones alcaldesses no superen el 15% i les dones regidores, el 35%. Una altra dada significativa és que mentre el 93,8% dels homes alcaldes romanen en la seva responsabilitat política fins a sis legislatures, el 19,7% de les dones alcaldesses ho fan durant una legislatura o menys.

<SPAN></SPAN> Dades estadístiques sobre electes al món local [0,113 MB]Comparteix: Enllaç a Facebook Enllaç a Twitter Enllaç a Delicious Enllaç a Technorati Enllaç a Yahoo Enllaç a Latafanera Enllaç a Meneame
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya