No es pot mostrar el contingut
No es pot mostrar el contingut

Notícies

No es pot mostrar el contingut
Inici > Notícies > Celebracions arreu del món del Dia Internacional del Traductor 2011

Celebracions arreu del món del Dia Internacional del Traductor 2011

'La traducció: pont entre cultures' és el lema triat enguany


30/9/2011 Print Email

|

Comparteix:Traductors i traductores d'arreu del món celebren avui 30 de setembre el Dia Internacional del Traductor, una jornada adreçada a conscienciar la ciutadania entorn a la professió de traductor i a fer-la més visible. El lema d'enguany, proposat per la Federació Internacional de Traductors, vol incidir en la importància de la traducció com a pont per conèixer altres llengües, altres pobles i altres cultures.

Avui, les diferents associacions de traductors professionals existents al món celebraran aquest dia amb tot un seguit d'activitats. Així, l'Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya (APTIC) i l'Associació de Traductors Mediterranis ho celebraran conjuntament amb una xerrada debat titulada Bridging Cultures, Freelance Views from Two Associations on s'exposarà l'estat de la qüestió del món de la traducció vist des de totes dues associacions.

La Federació Internacional de Traductors (FIT) recull el conjunt d'activitats que es duran a terme arreu del món entorn d'aquest dia. L'FIT és l'organisme que aplega totes les associacions nacionals de traductors. Formada per més de 100 associacions de 60 països, i amb més de 80.000 associats, el seu objectiu és la promoció de la professionalitat de tots aquells dedicats al món de la llengua, sigui traductors, intèrprets, terminòlegs o correctors, entre d'altres. La Federació vetlla, a més, per les condicions de les pràctiques professionals i pels drets dels professionals de la llengua.

Per què el 30 de setembre com a Dia Internacional del Traductor?

Els traductors celebren el Dia del Traductor el 30 de setembre el dia de Sant Jeroni, traductor de la Bíblia i sant dels traductors. L'adscripció d'aquest dia al món de la traducció va ser promoguda per l'FIT, que l'any 1991 va llençar la idea de tenir un dia oficialment reconegut per promoure la professió de traductor arreu del món.

Linguamón desitja a tots els professionals de la llengua una bona celebració!


Notícies relacionades
Cerca de notícies

Cerca avançada

No es pot mostrar el contingut
No es pot mostrar el contingut
No es pot mostrar el contingut